duminică, 25 septembrie 2016

InnerSound #4 - TOUCH

O seară dedicată muzicii şi filmului mut, concerte camerale, instalaţii multimedia, workshopuri creative şi invitaţi de excepţie, toate ating Bucureştiul la
ediţia a patra a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL,
între 28 septembrie şi 1 octombrie 


 Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

Unite de conceptul festivalului, TOUCH, evenimentele celei de-a patra ediții a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL propun pasionaților de cultură să redescopere puterea artei  de a genera inovația în orice domeniu și de a îi aduce  mai aproape de viitor. Tema festivalului provoacă publicul să reflecteze asupra atingerii: ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie, într-un mix seducător de acțiune și reverie.

Prima zi de festival , în 28 septembrie la The Ark, ora 19:30,  îi aduce în concert pe membrii cvartetului de coarde Ad Libitum : Alexandru Tomescu - vioara I, Şerban Mereuţă- vioara a II-a, Bogdan Bişoc - violă şi Filip Papa- violoncel. Cvartetul este o prezenţă rară pe scenele bucureştene, iar ocazia va fi cu atât mai specială cu cât cei 4 muzicieni vor interpreta compoziţia câştigătoare din competiţia InnerSound, piesa Glances of Memories a tânărului compozitor Sebastian Androne. Concertul va avea loc în Ground Floor, acompaniat vizual de expoziția foto-video - TOUCH. 

La ora 21:00, în Lower Floor/Underground, va avea loc vernisajul expoziției de instalații sunet-multimedia, cu participarea artiștilor Svetlana Maras (Serbia), Matei Bejenaru, Livia Mateias, Marius Jurca, Minim (Diana Dulgheru), Syntax (Laurian Bardos), Gabriel Kelemenn și Ioana Vreme. Curatorul expoziției este Ciprian Ciuclea. 

În a doua zi de festival, joi, 29 septembrie, la ora 18:30,  va avea loc la Cinema Elvira Popescu Silent Film Night, un eveniment unic în România: 10 scurtmetraje contemporane mute, narative, experimentale și de animație, intrate în competiția pentru Trofeul InnerSound,  vor fi acompaniate de o coloană sonoră compusă pe parcursul lunii august de 10 tineri compozitori români, în interpretarea ansamblului SonoMania, dirijat de Alexandru Mija. InnerSound este singurul festival din România care dedică o seară filmului mut contemporan acompaniat de muzică de cameră live.

Invitatul special al evenimentului este David OReilly, artist irlandez stabilit în Los Angeles, cunoscut pentru  animațiile sale multipremiate internațional, video games și artă digitală, David OReilly este și cel care semnează  efectele speciale din filmul “Her”, in regia lui Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix în rolul principal. În cadrul InnerSound va fi proiectată animația sa intitulată Black Lake, în afara concursului, însoțită de muzica orginală  semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Seara a treia, intitulată TOUCH THE KEYS, propune  de la ora 19:00 la ARCUB trei recitaluri de pian cu sonorități ce parcurg un traseu fascinant, de la muzica secolului XX și pian preparat până la improvizații însoțite de live electronics. Mihai Măniceanu, Gabi Sultana (Malta) şi Cătălin Creţu ne vor demonstra cât de versatil este instrumentul cu clape în secolul XXI.

Festivalul se încheie sâmbătă, 1 octombrie, cu o seară electro-contemporană la The Ark. Începând cu ora 19:30, Acordeonistul Ghenadie Rotari, olandezii de la Project 128 şi DJ Lukatoyboy vor îmbina muzica clasică contemporană cu beaturi electronice, tehno acustic și dj experimental.
Totodată, juriile formate din Andrei Ujică, Claudiu Mitcu  și Cătălin Cristuțiu - film și Cosmin Bumbuț, Nicu Ilfoveanu  si Șerban Mestcăneanu - foto-video, vor dezvălui câștigătorul Trofeului InnerSound pentru scurt metraj mut  și al premiului Teodora Maftei pentru cel mai bun proiect foto-video.

În paralel cu evenimentele muzicale, vor avea loc workshopuri pentru copii și tineri susţinute de artiştii prezenţi la festival, precum şi prezentări ale unor proiecte de artă contemporană.


 Preţul biletelor pentru prima zi de festival este 35 de lei, pentru a doua zi de 25 de lei, iar pentru ultimele 2 zile preţul este de câte 30 de lei. Abonamentele pentru cele 4 zile de festival sunt disponibile la preţul de 75 de lei.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro , la Casieria Palatul Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București.


Despre  INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL: Organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Festivalul funcționează ca o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Desfășurat începând cu anul 2012, INNERSOUND este fondat de trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, iar Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia.

InnerSound New Arts Festival este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și susținut de Raiffeisen Bank.

Parteneri: Institutul Cultural Român, Muzeul Național George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Francez din București,, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, The Ark, ARCUB, UNMB,  Noaptea Albă a Galeriilor, Institutul Aspen, CIMRO, artouching, Noumax, Wearebasca, EPSON, Undersound, Kodex, Alldeco, AS Group International, Grolsch, Rue du Pain, VRTW.

Parteneri media: RFI România, LiterNet, Radio România Cultural, DoR, VICE, Institute, The Magazine, Business Review, Accente, AnaMariaOnisei.ro.


Mai multe detalii despre InnerSound New Arts Festival, precum și programul complet al celei de-a patra ediții se regăsesc  pe siteul oficial www.innersound.ro sau  pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/InnerSound.Bucharest.



Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.


Detalii pentru presă :
Nicoleta Gavrilă  (nicoleta@teamcomm.ro; 0730440449)

Mira Sfura (mira@teamcomm.ro; 0724016783)

Niciun comentariu: