marți, 4 martie 2014

Minguet @ Sambata Sonora

SAMBATA SONORA, 5 ani pe orbita!

Minguet Quartett, concert
15 martie 2014, ora 19.00
Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu


Minguet Quartett din Koln este unul dintre cele mai cunoscute cvartete de coarde ale tinerei generatii. Inspirati de Pablo Minguet, filosof, gravor si editor din Spania secolului XVIII, a carui crez era popularizarea larga a culturii, Minguet Quartett si-a dedicat sonoritatile rafinate muzicii clasice si romantice, si in special compozitorilor secolului XXI.

Pentru aniversarea de 5 ani a SAMBETEI SONORE, Minguet Quartett interpreteaza un repertoriu de piese reprezentative ale « modernismului inalt » de György Ligeti si Glenn Gould, dar si o lucrare mai recenta a lui Wolfgang Rihm, compozitor german marcant ce le-a dedicat in ultimii ani compozitii de inalta calitate.

Creat in 2009 ca un program de initiere in creatia sonora si muzica experimentala, SAMBATA SONORA a resit sa acopere un spectru larg de genuri muzicale proprii secolelor XX si XXI, cum ar fi poezia sonora, creatia radiofonica, instalatia sonora, muzica improvizata, noise sau muzica contemporana, dezvoltand modalitati de prezentare diverse, tip sesiune de ascultare curatoriata, concert, workshop sau conferinta.

SAMBATA SONORA este un program realizat de Anamaria Pravicencu si Octav Avramescu de la Asociatia Jumatatea plina. SAMBATA SONORA a colaborat cu muzicieni si artisti din Germania, Franta, Belgia, Cehia, Norvegia, Suedia, Olanda, Anglia, Statele Unite, Israel si Romania.

Eveniment realizat in parteneriat cu Goethe Institut.

[Comunicat preluat via Sambata Sonora]

Niciun comentariu: